Get Adobe Flash player

Пошук

Ми рекомендуємо

Наші партнери

 

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Авторизація

Лічильник відвідування

Pretty single Russian women and Ukrainian girls contador de visitas счетчик посещений
За весь час ↓
html counterсчетчик посетителей сайта

Про користь м’яса

На користь м'яса говорить безліч фактів. Це, в першу чергу, величезний вміст заліза, яке дуже і дуже необхідне нашому організму. Показник засвоюваності «м'ясного» заліза в рази більше ніж шпинату і баклажан. 
Слід згадати про вміст у м'ясі цинку, який грає важливу роль в секреції статевих гормонів, вдалого балансу амінокислот і цінних для організму вітамінів.

То чи потрібно нам м'ясо? Чому більшість людей вважають його одним з перших продуктів в харчуванні? Звичайно, можна сказати, що людина їла м'ясо з найдавніших часів, і воно допомагало йому виживати, рости і розвиватися. Проте сьогодні у нас є безліч інших продуктів, корисних і різноманітних: крупи, злаки, хліб, овочі, фрукти, картопля, рослинні жири, молочні продукти, морепродукти і риба, трави, ягоди та гриби, солодощі, і багато іншого.

Тим не менш, дуже рідко можна зустріти сім'ю, в раціоні якої м'ясо відсутня. Більше того, без м'ясних страв неможливо уявити собі ні одного святкового застілля, а в більшості сімей без м'ясних продуктів рідко обходиться звичайний обід або вечерю. Чи викликана потреба в м'ясі фізіологічними особливостями нашого організму, традиціями національної кухні, або просто харчовими звичками і стереотипами? М'ясо вважається джерелом повноцінних білків і багатьох вітамінів, амінокислот, жирів, мінеральних і екстрактивних речовин. Більшість прихильників вживання м'яса вважають його необхідним через вміст у ньому заліза і амінокислот, і запевняють, що людям, які відмовилися від м'яса, загрожує анемія. 

 

Любителі м'яса говорять, що воно дуже смачне, і тому їм не хочеться замінювати його іншими продуктами. Дійсно, м'ясні страви бувають дуже смачні, вірніше, мають дратівливими смак властивостями, і викликають бажання є їх ще і ще. Чому так відбувається? 

М'ясні страви завжди приправлені: спеціями, сіллю, ароматичними добавками, так що не тільки їх смак, а вже їх запах збуджує апетит. Варто подумати: якщо м'ясо дійсно таке смачне, чому не можна їсти його без всяких приправ, як яблуко або апельсин? Ще один аргумент на користь м'яса: наші предки воліли його рослинній їжі. Почасти це вірно, проте чи був у наших предків великий вибір? Льодовиковий період знищив майже всю рослинну їжу, зими стали довшими і суворими, тому м'ясо і стало основним продуктом харчування. Крім того, хіба могли плоди і коріння, запасені в літній час, зберігатися всю зиму і годувати людей? А м'ясо можна було сушити, в'ялити, а потім і засолювати, і готувати з нього страви в будь-який час. 

 

Основна користь м'яса в тому, що м'ясо дуже хороший, а іноді і незамінний постачальник не тільки білків, жирів і вуглеводів, а цілого ряду вітамінів, мінеральних речовин і сприяє виділенню шлункових соків.

Гатауліна Галина

 

Відправити в DeliciousВідправити в DiggВідправити в FacebookВідправити в Google BookmarksВідправити в StumbleuponВідправити в TechnoratiВідправити в TwitterВідправити в LinkedInВідправити в LiveinternetВідправити в LivejournalВідправити в OdnoklassnikiВідправити в Vkcom

Yuriy Kuk   © 2014  Крамниця Вина та М'яса.  Всі права захищені.